Santa Monica Pier: End of the Trail

santa monica pierDe Santa Monica Pier, een guilty pleasure van veel reizigers. Aan de ene kant vervloekt vanwege het toeristische karakter, aan de andere kant hét symbool van zon, zee en strand in Los Angeles. Je reis naar L.A. is eigenlijk niet compleet zonder een wandeling over de pier van Santa Monica.

De houten pier bevindt zich op het strand van Santa Monica en loopt vanaf de Colorado Avenue een kleine 490 meter door richting Stille Oceaan, waarvan een groot deel in het water staat. Het bouwwerk is in 1909 gebouwd, waarna het in 1916 werd uitgebreid.

In de loop der jaren is de iconische pier van Santa Monica veelvuldig als decor in verschillende films gebruikt. De bekendste film is zonder twijfel Forrest Gump. Ook in meerdere afleveringen van Baywatch kwam de pier naar voren.

Wat doen op de pier?

Op de pier van Santa Monica zijn verschillende shops, restaurants, eetkraampjes en attracties te vinden. Ook weten straatmuzikanten en -artiesten de houten pier veelvuldig te vinden. De belangrijkste attractie is Pacific Park, aan het begin van de pier. Dit kleine pretpark bezit een achtbaan, La Monica Ballroom, een aquarium, draaimolen, speelhallen en meerdere restaurants.

Een ander hoogtepunt op de Santa Monica Pier is het bord met daarop het eindpunt van de beroemde Route 66. Hoewel het bordje met ‘End of the Trail’ oorspronkelijk in Downtown LA stond, vond het stadsbestuur dat de reizigers die de 3945 kilometer lange route afleggen een mooier eindpunt verdienden. En dus werd het in 2009 op de pier van Santa Monica geplaatst. Lees meer over de Route 66 in Los Angeles.

pier van santa monica

Bezienswaardigheden Santa Monica

De pier is logischerwijs dé bezienswaardigheid in deze populaire wijk in Los Angeles. Wil je nog meer ontdekken in de neighbourhood? Op een paar blokken wandelen van het strand bevindt zich Third Street Promenade, dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. Dit is een gezellig winkelgebied waar je restaurants, bars en bioscopen vindt. Ben je ’s avonds in de buurt van het strand? Wacht dan tot zonsondergang, een magisch plaatje is dan waar je op wordt getrakteerd.

Hotels in Santa Monica

Overnachten op de houten pier zelf is niet mogelijk, maar in de buurt van de pier in Santa Monica zijn veel hotels gevestigd. Bovendien is een klein wandelingetje over het strand van Santa Monica natuurlijk geen straf. Aangezien je je hier op een populaire locatie bevindt betaal je over het algemeen wel wat meer voor een kamer. Gelukkig zijn er ook voldoende betaalbare opties. Bekijk alle hotels rond de Santa Monica Pier.

Enkele aanraders:
DoubleTree Suites by Hilton Santa Monica (4*)
Wyndham Santa Monica At The Pier (3*)
Shore Hotel (4*)
The Georgian Hotel (4*)
JW Marriott Santa Monica Le Merigot (4*)

pacific park santa monica

De pier van Santa Monica bezoeken

Een bezoek brengen aan de beroemdste pier van Los Angeles? De pier is het hele jaar geopend. Het adres is 200 Santa Monica Pier, Santa Monica.

Openingstijden Santa Monica Pier
De Santa Monica Pier is het hele jaar iedere dag 24 uur geopend. Ook Pacific Park is in principe dagelijks geopend, maar heeft soms vanwege weersomstandigheden gewijzigde openingstijden. Bekijk de openingstijden op de website van Pacific Park.

Entreekosten Santa Monica Pier
Een bezoek aan de pier is gratis. Slenter over de houten planken en geniet van het prachtige uitzicht over het strand en de Stille Oceaan. Bezoek je een attractie, dan zijn daar vanzelfsprekend kosten aan verbonden. De kosten per attractie lopen uiteen. Ben je van plan meerdere dingen te doen? Overweeg dan een voordeelpas voor Los Angeles.