Tijdsverschil en tijd Los Angeles

In welk seizoen je ook op vakantie gaat naar Los Angeles, in alle maanden is er sprake van tijdsverschil. Dus of je nu in de lente, zomer, herfst of winter naar L.A. reist, kijk eerst even goed naar het tijdsverschil Los Angeles-Amsterdam en de huidige tijd in de City of Angels om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat is de tijd in Los Angeles?

Hoe laat is het in Los Angeles? De verschillende tijdzones omrekenen zorgt altijd voor de nodige hoofdbrekens. Als ze in L.A. pas net het ontbijt achter de kiezen hebben, dan zijn we in Nederland al toe aan het avondeten. Om het daarom wat makkelijker te maken vind je hieronder de huidige lokale tijd in Los Angeles.

De lokale tijd in Los Angeles:

De huidige datum in Los Angeles:

Tijdsverschil Los Angeles en Amsterdam

Los Angeles valt in de tijdzone Pacific Standard Time (PST). In Los Angeles is het daardoor 9 uur vroeger dan in Amsterdam en Brussel. In het voorjaar wordt de klok een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit, net als in Nederland en België. Dat gebeurt in Los Angeles echter niet op dezelfde dag als in Nederland, waardoor er zowel tijdens de zomer- als wintertijd een periode slechts 8 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Tijdens de zomertijd, over het algemeen de beste reistijd voor Los Angeles, valt de stad in tijdzone UTC -7. Op de tweede zondag van maart gaat de klok in L.A. een uur vooruit. Omdat dat in Nederland en België op de laatste zondag van maart gebeurt, is er deze twee weken slechts 8 uur tijdsverschil.

Wintertijd
Los Angeles valt tijdens de wintertijd in tijdzone UTC -8. De klok wordt in L.A. op de eerste zondag van november een uur achteruit gezet. In Nederland en België gebeurt dat al op de laatste zondag in oktober. Daardoor is er deze week 8 uur tijdsverschil.

tijdsverschil los angeles

Reizen tussen de tijdzones

Vlieg je van Amsterdam naar Los Angeles, of terug, dan komt de onoverkomelijke jetlag om de hoek kijken. De ervaring leert dat de jetlag sterker is als je van west van oost vliegt. Vlieg je na je Los Angeles vakantie terug naar Europa, dan heb je vooral dan moeite om te schakelen tussen de tijdzones. Onderstaande 10 tips kunnen je helpen bij het voorkomen van een jetlag:

  1. Ga in de week voor de vlucht iedere dag een uur eerder/later naar bed
  2. Pas je in het vliegtuig direct aan de lokale tijd aan
  3. Drink genoeg water in het vliegtuig om uitdroging te voorkomen
  4. Laat voor en tijdens je vlucht cafeïne en alcohol staan
  5. Blijf bewegen tijdens de vlucht
  6. Eet geen zware kost
  7. Breng op je bestemming veel tijd in de buitenlucht door
  8. Geef niet toe aan de vermoeidheid
  9. Eet veel groenten, fruit en/of supplementen
  10. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren