Klimaat & weer Los Angeles

weer los angelesHoewel de bijnaam Sunshine State al vergeven is aan Florida, zou deze nickname ook niet hebben misstaan in de staat Californië. Los Angeles, de grootste stad van California, geniet het hele jaar van hoge temperaturen. En dagen waarbij de temperatuur onder het vriespunt zakt zijn er net zo zeldzaam als een hittegolf op de Noordpool. Desondanks is het verstandig om eerst even te bekijken wat de beste reistijd voor Los Angeles is. In sommige maanden kan het extreem heet worden in LA.

Temperatuur Los Angeles

Los Angeles ligt ingeklemd tussen de woestijn in het oosten en de Grote Oceaan in het westen. Het klinkt heel logisch, maar het weer in Los Angeles staat dan ook onder invloed van deze twee belangrijke factoren. In L.A. is sprake van een warm mediterraan (zee)klimaat en het gemiddelde aantal zonuren per maand is het hele jaar hoog. Het zeeklimaat zorgt er echter wel voor dat er in de stad zelf grote verschillen in temperatuur kunnen ontstaan. Op de prachtige stranden van Los Angeles is het weer beduidend grilliger dan meer richting binnenland. Dit is de gemiddelde temperatuur in Los Angeles, inclusief de watertemperatuur van de Grote Oceaan:

weer temperatuur los angeles

Zomer in LA: aangenaam warm en constant

Officieel duurt de zomer van eind juni tot eind september, ook in Los Angeles. Het warme klimaat van L.A. zorgt er echter voor dat het ook buiten deze periode uitstekend toeven is in de City of Angels. Eigenlijk kan er in Los Angeles van april tot en met oktober over een zomer gesproken worden. In mei en juni heeft de zogenaamde ‘June Gloom’ vat op de stad. Dit fenomeen zorgt in de ochtenden voor laaghangende bewolking en mist. In de middag trekt dit weg richting de Grote Oceaan. Juli en augustus worden, met name landinwaarts, gekenmerkt door warme en soms hete dagen.

Weer Los Angeles in de winter

Kijkend naar bovenstaande grafiek lijkt Los Angeles geen slechte maanden te kennen. Ook niet tijdens de winter, die grofweg van december tot en met februari duurt. Hoewel de verschillen in temperatuur per seizoen ogenschijnlijk klein zijn, dien je tijdens de winter rekening te houden met neerslag in de vorm van regen. Bovendien kunnen de verschillen per wijk groot zijn. Als het in downtown L.A. ongeveer 20 graden is, dan kan de gevoelstemperatuur langs de kust in Venice Beach dankzij de wind van zee zo maar eens 10 graden lager liggen.

Tip!

Niet gebonden aan het hoogseizoen? Ga juist buiten deze maanden op vakantie naar Los Angeles. De prijzen voor hotels in Los Angeles liggen lager. Ook stunten veel luchtvaartmaatschappijen dan met goedkope vliegtickets naar Los Angeles.