Venice Beach: wat te zien en doen?

venice beachVenice Beach is het populairste strand van Los Angeles. En dat komt niet alleen door het brede zandstrand aan de Stille Oceaan. De aangrenzende Venice Beach Boardwalk lokt net zoveel mensen naar dit deel van LA. Het heeft dan ook niet voor niets een plekje in onze top 10 met bezienswaardigheden in Los Angeles. Het strand van Venice mag je niet overslaan tijdens een bezoek aan ‘The City of Angels’.

Hoewel met Venice Beach in Los Angeles eigenlijk alleen het strand van de hippe wijk Venice wordt bedoeld, is er achter het strand nog veel meer te zien. Veel reizigers beperken zich in Venice echter alleen tot het gebied rond dit beroemde strand. Niet zo vreemd, want hier kun je je alleen al uren vermaken. Maar wat te doen op Venice Beach? En wat zijn de bezienswaardigheden?

Wat te doen op Venice Beach?

Venice Beach ligt ten zuiden van Santa Monica Beach. Hoewel de Boardwalk achter het strand helemaal doorloopt tot de Santa Monica Pier, stopt het strand van Venice officieel bij Barnard Way. Voor de meeste gezelligheid beperk je je bezoek al ter hoogte van Brooks Avenue.

Het strand

Hoewel lang niet alle bezoekers aan Venice Beach ook daadwerkelijk de voeten in het zand zetten, kunnen we natuurlijk niet anders dan een lijstje met highlights beginnen met het zandstrand zelf. Het strand is een kleine 5 kilometer lang en afhankelijk van de plek enkele honderden meters breed. Neem een handdoekje mee en plof neer in het goudgele zand.

venice beach los angeles

Venice Beach Boardwalk

Eigenlijk is de Venice Beach Boardwalk een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Op de Boardwalk, ook wel Ocean Front Walk genoemd, zijn honderden winkeltjes te vinden. Heb je dus geen handdoek bij je, dan heb je hier genoeg keuze. Maar ook straatartiesten zijn onlosmakelijk verbonden met de Boardwalk.

Huur een fiets

Fietsen met 30 graden in de volle zon? Ja! Voel de wind door je haren en cruise heerlijk relaxt over het strand. Op het strand van Venice is namelijk een uitstekend fietspad aangelegd, het zogeheten Venice Beach Bike Path. Houd er alleen wel rekening mee dat niet iedereen is opgegroeid met een fiets en dat je dus nog wel eens tegenliggers op jouw weghelft ziet. Lees meer over fietsen huren in Los Angeles.

Potje basketbal kijken

Amerikanen en basketbal, het is als Europeanen en voetbal. Waar de inwoners van Los Angeles de kans krijgen om een potje te basketballen, daar zullen ze de kans grijpen. En dus ook bij Venice Beach, waar je zeker even plaats moet nemen langs één van de basketbalveldjes. De dunks vliegen je hier om de oren.

Surfles op Venice Beach

Wie kan het nog meer zeggen, dat ze hebben gesurfd voor de kust van Los Angeles. Neem deel aan de 2 uur durende surfles en ga na afloop zelf het water in. Voel je even de koning te rijk en ervaar de vrijheid van de Californië. De cursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Boek hier je surfles op Venice Beach.

Venice Skate Park

Of je nu zelf handig bent op een skateboard of niet, het is al heel erg indrukwekkend om naar de kunsten van anderen te kijken. Het beroemde Skate Park van Venice zal je ongetwijfeld erg bekend voorkomen, want het wordt heel vaak in series en films gebruikt. Hoe kan het ook anders in een stad met zo veel filmstudio’s als LA.

wat doen in venice beach

Als Schwarzenegger in Muscle Beach

Net als Santa Monica Beach bezit Venice Beach ook over z’n eigen Muscle Beach, een outdoor sportschool waar het zien en gezien worden is. Hoewel het broertje van Santa Monica bekender is, doet de variant in Venice zeker niet onder qua bekende gebruikers. Niemand minder dan Arnold Schwarzenegger heeft hier namelijk in de brandende zon aan zijn lichaam gewerkt.

Graffiti van Venice

De één houdt ervan en de andere haat het. Maar of je het nu mooi vindt of niet, je kunt er in Venice Beach niet omheen: de graffiti op en rond het strand. Het stadsbestuur stelt tegenwoordig hoge eisen aan de tekeningen. Alleen de beste graffiti artiesten van Californië krijgen een stuk muur en de afbeelding moet van hoge kwaliteit zijn.

Fotografeer de Venice Sign

Een foto van het Skate Park of de Boardwalk zou al genoeg moeten zijn, maar wil je écht bewijzen dat je op Venice Beach bent geweest, maak dan een foto van de iconische Venice Sign, met de grote letters VENICE. Deze hangt boven de kruising van Pacific Avenue en Windward Avenue, vlak achter de Venice Beach Boardwalk.

venice sign los angeles

High Rooftop Lounge

Ben je na een dagje Venice toe aan een drankje? Dan kun je natuurlijk plaatsnemen langs het strand, of op de Boardwalk. Maar als je wil relaxen in stijl, dan klim je een paar trappen op naar het dak van Hotel Erwin. Daar vind je namelijk de rooftop bar High Rooftop Lounge. Niet de goedkoopste plek, maar tijdens zonsondergang wel één van de mooiste!

Meer bezienswaardigheden in Venice

Je zou het, gezien bovenstaande highlights, misschien niet zeggen, maar de wijk Venice bestaat uit nog veel meer bezienswaardigheden. Gelukkig is het geen grote wijk in Los Angeles, waardoor je het strand dus prima kunt combineren met de andere hoogtepunten. Andere bezienswaardigheden in Venice zijn onder andere: de Venice Canals, de hippe winkelstraat Abbot Kinney Boulevard en het eigenaardige Binocular Building.

Hotels Venice Beach

Ben je op zoek naar een hotel in Los Angeles en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je rond Venice Beach dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt Venice Beach tal van mogelijkheden. Andere populaire delen van de stad bevinden zich namelijk in de buurt, zoals Santa Monica en Hollywood. Zeker als je in het bezit bent van een huurauto. Logischerwijs betaal je voor een hotel in Venice wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels rond Venice Beach.

Boek nu