Beverly Hills: van rijkdom tot luxe

beverly hills bezienswaardighedenWist je dat Beverly Hills eigenlijk helemaal geen wijk in Los Angeles is? Daarmee hebben we meteen het eerste feitje over deze hippe wijk… uhh stad nabij L.A. te pakken.

Beverly Hills is officieel een stad dat grenst aan Los Angeles. Maar omdat het volledig opgeslokt is door zijn grote buurman wordt Beverly Hills over het algemeen toch gewoon als onderdeel van L.A. gezien. Er wonen slechts weinig mensen, maar een groot deel van de mensen die er woont bezit wel het meeste geld van de regio. Dat zie je terug in het straatbeeld.

Beverly Hills bezienswaardigheden

Rijkdom genoeg dus. Maar wat is er eigenlijk allemaal te zien aan interessante dingen in het stadsdeel dat net zo bekend is om zijn naam als zijn postcode 90210? Veel Beverly Hills bezienswaardigheden staan toch wel in het teken van geld. Hoe kan het ook anders in dit deel van L.A. waar de straten worden gedomineerd door grote auto’s, dure zonnebrillen en huizen met zwembaden.

Rodeo Drive

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Rodeo Drive is niet alleen de bekendste straat van Beverly Hills, het is zonder twijfel één van de bekendste van LA. Zeg je Rodeo Drive, dan zeg je jetset. En winkels van dure internationale merken. De straat is 3,2 kilometer lang en je vindt er winkels van Chanel, Gucci en meer. Fan van dure auto’s? Dan kun je hier je hart ophalen.

rodeo drive beverly hills

Tours langs villa’s sterren

Goed, rijkdom genoeg dus in Beverly Hills. En dat trekt uiteraard een soort bewoners aan. Sterren hebben zich door de jaren heen massaal in Beverly Hills gevestigd. Met name in de wijk Trousdale Estates. De grote huizen met oprijlanen zijn hier niet op één hand te tellen. Ook niet op tien trouwens. Wil jij weten waar filmsterren als Jim Carrey en Tom Hanks wonen? Lees dan snel verder.

The Beverly Hills Hotel

Een hotel dat een bezienswaardigheid is? Het lijkt alleen weggelegd te zijn voor de hotels in Las Vegas, maar ook The Beverly Hills Hotel heeft deze eer. Dat heeft het te danken aan haar boeiende geschiedenis en de sterren die hier over de vloer kwamen. In het hotel zijn namelijk verschillende films opgenomen. Zelf slapen in The Beverly Hills Hotel kan trouwens ook. Bekijk hier de tarieven.

beverly hills hotel

Parken

Grote huizen, villa’s en dure hotels dus genoeg. Maar als je je even wil onttrekken aan al dat beton en asfalt kun je gelukkig ook terecht in het vele groen in de wijk. Want naast duizenden palmbomen heeft de wijk ook een aantal groene parken. De mooiste parken om te bezoeken zijn Greystone Mansion and Park en het Beverly Gardens Park. In de laatste vind je de Beverly Hills sign.

Hotels in Beverly Hills

Ben je op zoek naar een hotel in Los Angeles en wil je graag in een levendige buurt zitten? Kies dan voor een hotel in Beverly Hills. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel LA wil bezichtigen biedt deze wijk tal van mogelijkheden, door de goede uitvalswegen. Logischerwijs betaal je voor een hotel in dit deel van de stad wel wat meer dan in andere delen, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Beverly Hills.

Boek nu