Los Angeles met kinderen: wat doen met het gezin

los angeles met kinderenIn Los Angeles gaat het om zien en gezien worden. En daarbij worden kinderen gelukkig niet over het hoofd gezien. Voor gezinnen met kinderen is genoeg te doen. Hoe kan het ook anders, met de prachtige ligging aan zee, zou je denken. Wanneer je de lange vlucht vanuit Europa naar Los Angeles met kinderen hebt overleefd, is het dus tijd om te genieten.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voor reizen met kinderen naar Los Angeles. Van de beste tips met leuke activiteiten voor gezinnen en de do’s en don’ts, tot kindvriendelijke hotels in LA en omgeving.

Do’s en don’ts met kids in Los Angeles

Los Angeles is groot, heel groot. Zo groot dat het voor reizigers zonder kinderen al een flinke opgave is om veel bezienswaardigheden in één dag te proppen. De beste tip voor een vakantie met kinderen in Los Angeles is dus dat je vooral niet te veel moet willen. Accepteer dat je misschien niet alles kan zien, of plak een paar extra dagen aan je reis vast. Mocht je toch sneller klaar zijn met het bezoeken van alle hoogtepunten, dan kun je altijd nog een paar dagen naar het strand. Of een pretpark. Beide geen straf met kinderen.

Om je in LA te verplaatsen is een huurauto aan te raden. Het openbaar vervoer in Los Angeles wordt steeds beter, maar het vergt het nodige uitzoekwerk. Er zijn weinig kinderen die geduldig blijven als je met 30 graden in de volle zon uit moet zoeken welke buslijn je naar het hotel brengt. Een auto met airco scheelt stress. Maar ook dan dien je voorbereid te zijn op vertragingen, gezien de filedruk in LA.

Wat te doen in Los Angeles met kinderen?

Stranden

Met stip op 1: de stranden van Los Angeles. Welk strand je ook kiest, overal is genoeg vertier voor kinderen. Of het nu Santa Monica, Venice of de stranden wat verder van de drukte af zijn. Strandwachten houden overal een extra oogje in het zeil, zodat je kids overal veilig kunnen spelen en zwemmen.

met kinderen naar los angeles

Musea

Er zijn meerdere musea in Los Angeles geschikt voor kinderen. De leukste zijn Zimmer Children’s Museum, Discovery Cube Los Angeles, Kidspace Children’s Museum, California Science Center en Aquarium of the Pacific. In ieder museum zijn interactieve tentoonstellingen.

Pretparken

In de omgeving van Los Angeles zijn veel pretparken te vinden. Voor jonge kinderen zijn Disneyland Park en Knott’s Berry Farm aanraders. Oudere kinderen vermaken zich ook in Six Flags, Universal Studios Hollywood en Warner Bros Studios. Maar over het algemeen geldt dat in alle attractieparken voor alle leeftijden genoeg te beleven is. Zo veel dat je aan een dag misschien niet genoeg hebt.

kinderen los angeles

Los Angeles Zoo

De grootste dierentuin van LA is de Los Angeles Zoo & Botanical Gardens, gelegen in het noorden van de stad. Dit een een fijne plek om tot rust te komen en om in de schaduw van de bomen verkoeling te zoeken. Kinderen onder 2 jaar zijn gratis.

Walvissen spotten

Als je na de Zoo of het Aquarium of the Pacific nog niet genoeg zeedieren hebt gezien is het tijd om zelf het water op te gaan. De omgeving van Los Angeles behoort namelijk tot de beste plekken in Amerika om walvissen te spotten. Boek een walvistour en ga op zoek naar deze zeereuzen. Een unieke ervaring in Los Angeles met kinderen.

kinderen la walvissen

Fietsen

Heb je wat oudere kinderen, dan is het ook heel erg leuk om met ze te gaan fietsen. “In een drukke stad als Los Angeles?” zul je je wellicht afvragen. Vooral rond de stranden van Santa Monica en Venice Beach heb je veel fietspaden en fietsverhuurders. Hier kun je heerlijk fietsen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het drukke verkeer.

Kindvriendelijke hotels Los Angeles

Het aanbod met hotels in Los Angeles is groot. Dat geldt ook voor het aantal kindvriendelijke hotels in LA. Onderstaande top 5 familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in de buurt van attracties voor het gezin. Of bekijk alle familiehotels in Los Angeles en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties. Deze zijn geschikt voor kinderen.

1. Magic Castle Hotel (3* – Hollywood)
2. DoubleTree Suites by Hilton (4* – Santa Monica)
3. Loews Santa Monica Beach Hotel (4* – Santa Monica)
4. Staybridge Suites (3* – Torrance/Redondo Beach)
5. The Garland (4* – Universal City)

Bekijk alle hotels

Tip!

Als je met kinderen naar Los Angeles op reis gaat is het verstandig om alle tijd voor de bezienswaardigheden te nemen. Laat je niet opjagen. Met een voordeelpas bespaar je tot 50% op de toegangsprijs bij meer dan 30 attracties, waarvan veel geschikt zijn voor kinderen. Vergelijk de L.A. voordeelpassen.