Olympische Spelen 2028 in Los Angeles

olympische spelen 2028De Olympische Spelen van 2028 vinden plaats in Los Angeles. Het zijn de 31e zomerspelen die gehouden worden. Nog niet alle locaties zijn bekend, maar een aantal zijn al toegewezen. Het gaat om het monumentale Los Angeles Memorial Coliseum (atletiek), Dodger Stadium (honkbal), Los Angeles Convention Center (o.a. boksen, tafeltennis en BMX), Staples Center (basketbal), StubHub Center (rugby en hockey) en de Riviera Country Club (golf).

Het wordt al de derde keer dat de Olympische Spelen in Los Angeles worden gehouden. Ook in 1932 en 1984 was L.A. host voor de zomerspelen.

Amerika is gek van sport, zo ook Los Angeles. Wil je buiten de Olympische Spelen om naar een sportwedstrijd in Los Angeles, bekijk dan alle opties. Van basketbal tot honkbal en van American football tot ijshockey, LA is in iedere grote Amerikaanse sport vertegenwoordigd op het hoogste profniveau met minimaal één team (en in sommige gevallen zelfs meerdere clubs). Denk daarbij aan de NBA, MLB, NFL en NHL.