Fietsen in Los Angeles: van huren tot fietstours

fietsen in los angelesWil je fietsen in Los Angeles? Je leest er weinig positieve verhalen over. De afstanden in de stad zijn groot en de bezienswaardigheden in Los Angeles liggen ver uit elkaar. Bovendien zijn de hoogteverschillen niet mals. Met name in de buurt van Hollywood, maar ook op andere plekken in de stad moet je soms flink klimmen. Om je van A naar B te brengen is een auto daarom het handigste. Maar vind je het leuk om actief bezig te zijn in LA, dan zijn er ook meer dan voldoende leuke opties om te fietsen.

Hoewel lang niet overal in Los Angeles fietspaden te vinden zijn, is ook in LA een positieve ontwikkeling gaande. Her en der in de stad worden speciale (groene) fietsstroken aangelegd. Het is echter aan te raden om rekening te houden met het feit dat niet iedereen in Los Angeles gewend is aan fietsers. Besluit je ‘de straat’ op te gaan, overweeg dan om een fietshelm te huren. Better safe than sorry.

Fietsen huren in Los Angeles

De beste plek om fietsen in Los Angeles te huren is aan het strand van Venice en Santa Monica. Zeker als je ter plaatse een fiets huurt zijn hier de meeste mogelijkheden. Maar ook op andere toeristische plekken zijn fietsen te huren, zoals in Downtown en Long Beach. Er zijn daarnaast ook steeds meer hotels in Los Angeles waar je gratis een fiets kunt lenen.

fietsen huren los angeles

Metro Bike Share

Net als in veel andere steden in de wereld heb je ook in Los Angeles een fietsdeelsysteem. In LA heten deze huurfietsen Metro Bike Share. Een fiets lenen kan 24 uur en op meerdere plekken in de stad zijn (onbemande) ophaalstations te vinden. Het aanbod met fietsen is erg groot, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je misgrijpt.

fiets los angeles hurenDe ophaalstations met huurfietsen van Metro Bike Share zijn op steeds meer plekken te vinden. Momenteel kun je de fietsen onder andere vinden in Downtown LA, Venice, Santa Monica en de haven van Los Angeles (en Long Beach). Voor dit verhuursysteem, dat in handen is van het OV-bureau van de stad (Metro), komt geen personeel aan te pas. Maar dat is geen probleem, want het huren is een fluitje van een cent.

Werkwijze: Bij ieder verzamelpunt kun je aan de hand van een Creditcard een fiets huren. Op de verhuurterminal volg je de stappen, waarna je een Pass krijgt. Erg eenvoudig. Voor een fiets van Metro Bike Share betaal je per 30 minuten. De fiets kun je vervolgens bij ieder station weer inleveren.
Prijs: Er zijn verschillende passen te koop. Per ritje, per 24 uur, per 30 dagen of voor een heel jaar. Je betaalt $1,75 per 30 minuten.
Meer informatie: Metro Bike Share

Andere fietsverhuurders

Naast het fietsdeelsysteem zijn er nog veel meer fietsverhuurders in Los Angeles. Met name in de toeristische gebieden vind je verhuurders. Bijvoorbeeld langs de stranden van Santa Monica en Venice Beach. Het type fietsen is uiteenlopend. De meeste mensen kiezen langs de kust voor zogenaamde ‘cruisers’. Dit zijn fietsen met brede banden en een breed stuur. Ben je van plan meer kilometers te maken, kies dan voor sportievere fietsen. Zeker met de hoogteverschillen in L.A. geen overbodige luxe.

Fietstour Los Angeles met deskundige gids

Wil je wel graag lekker fietsen in Los Angeles, maar heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Of wil je tijdens het fietsen graag meer van de stad te weten komen? In dat geval is een fietstour een aanrader. In Los Angeles kun je een fietstour met een deskundige gids boeken. Samen met deze gids fiets je in 2,5 a 3 uur langs de belangrijkste highlights van Hollywood, Venice, Santa Monica en Beverly Hills.

Meer info

Of boek deze geweldige fietstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Los Angeles via de website Get Your Guide.

Fietsen in Los Angeles: kaart en routes

Dat fietsen in LA aan populariteit wint bewijst de website van de metropool. Zij hebben een interactieve kaart ontwikkeld waarop alle fietspaden en fietsroutes in Los Angeles te zien zijn. Deze kaart is een handig hulpmiddel voor het uitstippelen van de fietstocht door de stad. Het Marvin Braude Bike Path langs de kust van Santa Monica tot Redondo Beach, over een lengte van tientallen kilometers is één van de populairdere routes.

fietsen venice beach