Vervoer van en naar vliegveld Los Angeles (LAX)

transfers laxDaar sta je dan. Net een vlucht van ongeveer 11 uur achter de rug en nu moet je ook nog eens bepakt en bezakt op zoek naar het juiste vervoer om van het vliegveld van Los Angeles in één van de wijken van LA te raken. Had je vooraf nou maar uitgezocht hoe je het beste het vliegveld verlaat.

De regio Los Angeles beschikt over meerdere luchthavens, maar vanuit Nederland en België komen alle vluchten aan op LAX, de internationale luchthaven van LA. LAX bevindt zich in het westen van de stad, ten zuiden van Santa Monica en Venice Beach.

Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld in het centrum van Los Angeles en andere populaire wijken te komen. Met een taxi, maar ook met het openbaar vervoer.

Taxi’s Los Angeles Airport

De snelste manier om vanaf LAX in het centrum te komen is door gebruik te maken van een taxi. Het is tevens de duurste optie. De wegen in en rond Los Angeles zijn vol en druk, maar je hoeft niet over te stappen. Houd voor een taxirit van LAX naar downtown, Santa Monica, Venice en Hollywood rekening met een bedrag tussen $35 en $55, enkele reis. Maak alleen gebruik van officiële taxi’s bij de taxistandplaatsen voor de terminals.

Metro LAX naar centrum en Santa Monica

Geef je de voorkeur aan het openbaar vervoer in Los Angeles, dan kun je het beste voor de metro kiezen. Om vanaf de luchthaven terminals bij metrostation Aviation/LAX te komen dien je de shuttle bus (G Route) te nemen. Volg na aankomst op het vliegveld de borden met Ground Transportation. De bushalte is te herkennen aan het blauwe bord met de tekst ‘LAX Shuttle Airline Connection’. Vanaf station Aviation/LAX kun je de Green Line tussen Redondo Beach en Norwalk nemen. Vanaf de Green Line metro kun je overstappen op de Blue Line. Meer informatie vind je op de website metro.net.

van lax naar centrumDe stad Los Angeles is flink aan het investeren in het openbaar vervoer en haar metronetwerk in het bijzonder. In 2020 wordt de gloednieuwe Crenshaw/LAX Line geopend, die de Green Line aan de Expo Line naar Santa Monica koppelt. Onderdeel van deze nieuwe route is een nieuw metrostation nabij LAX, station Aviation/Century. En vanaf 2023 ook station Aviation/96th Street. Daarmee wordt reizen met het ov in L.A. steeds gebruiksvriendelijker.

Vervoer tussen de terminals

Is Los Angeles Airport alleen een tussenstop voor je, dan zou het goed kunnen dat je naar een andere terminal moet overstappen. Vervoer tussen de terminals vindt plaats met shuttle bussen. De A Route rijdt tussen de Tom Bradley International Terminal (TBIT) en de terminals T1, T2, T3, T4, T5, T6, T7 en T8.

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld in Los Angeles vind je op de website van het openbaar vervoersbedrijf van LA. Daar vind je onder andere de actuele vertrektijden, prijzen en het reisschema van de Green Line naar LAX. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld Los Angeles komt.