Wijken en buurten in Los Angeles

Los Angeles is anders dan veel andere wereldsteden. Qua oppervlakte is de agglomeratie Los Angeles na New York de grootste van Amerika, waardoor de afstanden tussen de bezienswaardigheden erg groot zijn. Los Angeles beschikt niet alleen over veel buurten (neighbourhoods) die tot grotere wijken (districts) behoren, het is een stad die een groot aantal kleinere steden heeft opgeslokt. Deze voorsteden worden vaak voor het gemak tot de stad Los Angeles gerekend. De bekendste voorbeelden zijn Santa Monica, met haar wereldberoemde strand en pier, en Beverly Hills.

Leukste wijken Los Angeles

Anders dan andere wereldsteden dus. Dat komt onder andere tot uiting in Downtown Los Angeles. Waar normaal gesproken het centrum van de stad tevens het toeristische hart is, daar blijven toeristen in Los Angeles vaak weg uit het centrum. Zonde eigenlijk, want ook in Downtown is voldoende te zien en te doen. Het centrum had een slechte naam, maar is bezig met een opleving.

De leukste wijken in Los Angeles, de wijken die het meest door toeristen worden bezocht en waar de meeste hotels zijn, bevinden zich aan de kust en bezitten ook de mooiste stranden: Venice en Santa Monica. Andere populaire trekpleisters zijn Hollywood en Beverly Hills. Minder bekende wijken in Los Angeles die het bezoeken waard zijn, zijn Larchmont Village en Pasadena.