Vanuit Los Angeles walvissen spotten

walvissen los angeles spottenLos Angeles ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten, aan de Grote Oceaan. En dat biedt de mogelijkheid om vanuit Los Angeles walvissen te zien. Het hele jaar door worden walvis excursies aangeboden in de wateren voor Californië. Wil jij vanuit Los Angeles walvissen spotten? Wij geven je graag goede tips.

Hoewel je dus het hele jaar door op zoek kunt naar walvissen vanuit Los Angeles, verschilt het wel per seizoen welke soorten walvissen je kunt spotten. En vooral, wat de beste tijd is voor walvissen in LA.

Walvissen Los Angeles: de beste tijd

Om je meteen gerust te stellen: walvissen zijn het hele jaar vanuit Los Angeles te zien. Het walvisseizoen voor de kust van Californië kan grofweg worden opgedeeld in twee delen, winter/lente en zomer/herfst. In de winter en lente (periode december-mei) laten vooral de grijze walvis en de gewone vinvis (het op één na grootste dier ter wereld) zich zien in dit deel van de Grote Oceaan. Zij migreren dan vanuit Alaska langs de stranden van Los Angeles naar het zuiden, in de richting van Mexico.

In de zomer en herfst (periode juni-november), tevens de beste reistijd voor Los Angeles, kun je de bultrug en de blauwe vinvis (het grootste dier ter wereld) zien voor de kust van LA. Het grote voordeel van in de zomer gaan is natuurlijk ook dat het weer dan een stuk aangenamer is, waardoor je minder ingepakt de boot op hoeft.

Whale watching tours vanuit LA

Het zuiden van California is één van de beste plekken om walvissen te zien. Ook in L.A. zelf behoort dit tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende vertrekpunten om de zee op te gaan, zoals Long Beach en Newport Beach, beide gelegen in het zuiden van Los Angeles. Of nog verder in de richting van San Diego en San Francisco.

walvis safari los angelesMisschien wel de beste plek om naar walvissen in Los Angeles op zoek te gaan is vanuit de haven van Newport Beach. Daar bevindt zich Davey’s Locker Whale Watching. Hun walvissafari duurt 2 tot 2,5 uur en vindt gedurende het hele jaar plaats. Tijdens de boottocht vertellen de medewerkers meer over de dieren en doen ze er alles aan om naar ze op zoek te gaan. Een activiteit dat ook erg leuk voor kinderen is. De boot is groot en veilig.

Meer info en tarieven

De boten van Davey’s Locker Whale Watching varen het hele jaar uit. Maar dit is altijd onder voorbehoud van weersomstandigheden. Houd dus na je boeking altijd de weersverwachtingen en de website van het safaribedrijf in de gaten.

Welke walvissen kun je spotten vanuit Los Angeles?

In de wateren voor de kust van LA zijn het hele jaar veel verschillende walvissoorten te zien. Er zijn een paar soorten die je het hele jaar kunt zien in de Grote Oceaan, waaronder de gewone vinvis en de bultrug. Bultruggen kunnen tussen de 12 en 16 meter lang worden. De gewone vinvis zelfs 27 meter lang. Daarmee is het na de blauwe vinvis het grootste dier ter wereld. De blauwe vinvis, die meer dan 30 meter lang kan worden, laat zich vooral tussen juni en september zien in dit deel van de Verenigde Staten. Andere dieren die zich veelvuldig laten zien zijn dolfijnen en de vinvis. Wil je graag orka’s zien, ga dan in december of januari naar LA!

los angeles walvissen

Foto’s: Getyourguide