Universal Studios Hollywood: attracties en tickets

universal studios los angelesLiefhebber van films? Liefhebber van achtbanen? In beide gevallen zit je in Universal Studios Hollywood goed. Dit themapark in Los Angeles bezit namelijk zowel filmstudio’s als een pretpark. Het is tevens het oudste Universal park in de Verenigde Staten.

Het park bevindt zich zoals de naam al doet vermoeden in Hollywood. Universal Studios is ooit begonnen als Hollywood filmstudio alleen. Het pretpark zoals we dat nu kennen is de laatste jaren steeds groter geworden. De meest recente toevoeging van formaat is ‘The Wizarding World of Harry Potter’.

Wat kan ik in het pretpark verwachten?

Universal Studios Hollywood is groot. Het is dus helemaal geen gekke gedachte dat je vooraf al bedenkt wat je in het themapark wil zien en doen. Niet voor niets kun je tickets voor 1 of 2 dagen kopen.

universal studios los angelesUniversal Studios ligt in de heuvels van Hollywood en is verdeeld in twee delen, Upper Lot en Lower Lot. Zoals de naam al doet vermoeden is Lower Lot lager gelegen. Makkelijk te onthouden dus. In beide delen van het park vind je verschillende attracties. Om van Upper Lot in Lower Lot te komen, en andersom, kun je gebruik maken van een lange roltrap.

Naast tientallen attracties is het ook mogelijk om in het park te overnachten. Niet goedkoop, maar het is mogelijk. Voor mensen met (grote) trek zijn er genoeg eetgelegenheden te vinden. Hoe kan het ook anders in Amerika. Van fastfood ketens tot prima restaurants en diners, je vindt er alles.

De leukste Universal Studios Hollywood attracties

Er zijn te veel highights in dit Los Angeles pretpark om ze allemaal te benoemen. Daarom beperken we ons tot de leukste Universal Studios attracties en shows.

Omdat het van oorsprong alleen een filmstudio was kunnen we niet anders dan beginnen met Universal Studios Hollywood Studio Tour. Met een treintje rij je langs verschillende filmsets en bezoek je King Kong 360 3-D. Ook heel populair is The Wizarding World of Harry Potter. Ook voor niet-liefhebbers van Harry Potter vind je hier erg leuke attracties. WaterWorld is volgens het park de best gewaardeerde show in Universal Studios, dankzij de special effects en stunts. Eén van de oudere attracties is de achtbaan Jurassic World – The Ride, maar still going strong!

Naast bovenstaande toppers zijn ook deze attracties in Universal Studios een must: DreamWorks Theatre, Fast & Furious – Supercharged, The Walking Dead Attraction en The Simpsons Ride.

hollywood universal studios tickets

Universal Studios tickets

Tickets voor de Universal Studios Hollywood koop je het beste online. Omdat het park heel populair is, kan het al vroeg op de dag erg druk zijn bij de kassa’s. Met lange wachttijden tot gevolg. Koop daarom vooraf al je entree ticket. Met deze voorrangstickets krijg je al 30 minuten voor de officiële opening van het pretpark toegang.

Tickets

Hotels Universal Studios Los Angeles

Wil je in de buurt van de Universal Studios in Los Angeles overnachten? In de omgeving van dit populaire themapark in Hollywood zijn heel veel hotels te vinden. Verschillend in prijs, van goedkoop tot heel duur. Bekijk alle hotels rond de Universal Studios.

Boek nu

Tip!

Heb je geen behoefte aan achtbanen en attracties, maar wil je wel graag filmstudio’s in Los Angeles bekijken? Ga dan naar de Warner Bros filmstudio’s in Hollywood. Deze bevinden zich in de buurt van Universal Studios.