Musea in Los Angeles

Hoewel er wel eens wordt beweerd dat je niet in Los Angeles moet zijn voor cultuur, heeft de stad liefhebbers van musea wel degelijk veel te bieden. Los Angeles beschikt namelijk over enkele topmusea. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is het Getty Center, in de Santa Monica Mountains, een zekere must see in LA. Het gebouw zelf is al een museumstuk op zich.

Leuk museum Los Angeles

Een ander leuk museum Los Angeles is het Griffith Observatory. Eigenlijk veel meer dan een museum, want vanuit de sterrenwacht kun je sterren kijken. verder leer je hier meer over het heelal. Ook als je niet geïnteresseerd bent in sterren is het Griffith Park leuk. Het uitzicht over L.A. is vanaf hier namelijk prachtig. Op zoek naar kunst? Ga dan naar het Los Angeles County Museum of Art, vaak LACMA genoemd. LACMA is het grootste kunstmuseum in West-Amerika.

Andere musea in Los Angeles die een vermelding waard zijn, zijn allereerst het Autry Museum of the American West. The Autry gaat zoals de naam al doet vermoeden over de geschiedenis van het westen van Amerika. Ook leuk om te bezoeken zijn het Natural History Museum of Los Angeles en het Petersen Automotive Museum.

Tip!

Ben je van plan om meerdere musea in Los Angeles te bezoeken? Dan loont het om een voordeelpas voor L.A. te kopen. Daarmee bespaar je tot 50% op de toegangsprijs bij meer dan 30 attracties, waaronder de beste musea. Bekijk hier alle voordeelpassen.