Hotels Los Angeles: de beste tips voor je verblijf in LA

hotels los angelesZo, het vliegticket naar Los Angeles is geboekt. Nu alleen nog een hotel kiezen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet je beginnen met zoeken in LA? De stad is zo immens groot. Gelukkig kunnen wij je een aantal tips geven om de juiste hotels Los Angeles te boeken.

Om je gerust te stellen: er is een overvloed aan uitstekende hotels in Los Angeles en omgeving. Genoeg leuke en goede opties om te overnachten. Zowel in populaire wijken als in de wijken die wat verder van de bezienswaardigheden af liggen.

Waar een hotel Los Angeles boeken?

Voor de meeste steden in de wereld geldt dat de zoektocht naar een goed hotel in het centrum van de stad begint. In Los Angeles niet. Hoewel Downtown de laatste jaren sterk in opkomst is, en het zeker de moeite waard is om te bezoeken, kiezen de meeste mensen voor een hotel in de wijken en buurten met bekende hotspots, zoals Santa Monica, Hollywood, Venice of Beverly Hills.

Bekijk aanbod

Top 5 hotels Los Angeles

Het aanbod met hotels in Los Angeles is groot. Om je een eindje op weg te helpen hebben we voor 3-, 4- en 5-sterren hotels LA een top 5 samengesteld. Alle hotels bevinden zich op goede locaties in leuke wijken van Los Angeles, hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en uitstekende reviews op de bekende boekingssites.

3 sterren hotel los angeles
1. Villa Delle Stelle (3* – Hollywood)
2. Residence Inn by Marriott Los Angeles (3* – Downtown)
3. Mama Shelter Los Angeles (3* – Hollywood)
4. Hotel Beverly Terrace (3* – Beverly Hills)
5. Jamaica Bay Inn (3* – Venice Beach)

4 sterren los angeles hotel
1. Hotel LEVEL DTLA (4* – Downtown)
2. Kimpton Everly Hotel (4* – Hollywood)
3. Ambrose Hotel (4* – Santa Monica)
4. Hotel Erwin (4* – Venice Beach)
5. The Orlando Hotel (4* – Beverly Hills)

5 sterren los angeles hotels
1. The Beverly Hills Hotel – Dorchester Collection (5* – Beverly Hills)
2. Viceroy L’Ermitage Beverly Hills (5* – Beverly Hills)
3. Casa Del Mar (5* – Santa Monica)
4. The NoMad Los Angeles (5* – Downtown)
5. Oceana (5* – Santa Monica)

Goedkope hotels in Los Angeles

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Los Angeles, dat bovendien van uitstekende kwaliteit is en zich op een A-locatie bevindt? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Slapen in LA is niet goedkoop, zeker niet in de populaire wijken in de buurt van attracties. Hoef je echter niet perse in één van de duurdere wijken te overnachten, dan is het aanbod met goede hotels met een goede prijs-kwaliteit verhouding een stuk groter.

Een andere manier om goedkoop in Los Angeles te overnachten, is door buiten het hoogseizoen te reizen. Ga je in juli en augustus, dan liggen de prijzen van hotels over het algemeen hoger dan buiten de zomermaanden. En dat komt misschien ook wel goed uit, want september en oktober is de beste reistijd voor Los Angeles.

Bekijk aanbod

Airport hotels nabij LAX

Heb je een late vlucht vanaf LAX, de internationale luchthaven van Los Angeles, dan kun je natuurlijk nog op je gemakje vanaf je hotel elders in de stad naar het vliegveld rijden om je huurauto in te leveren. Heb je een vroege vlucht, dan bieden de airport hotels in Los Angeles een uitkomst. Lever je huurauto al de avond van tevoren in en maak gebruik van de pendelbussen van de hotels. Beschikt je airport hotel niet over een pendeldienst dan kun je uiteraard gebruik maken van een taxi of Uber. De afstand is klein, dus de kosten laag.

Bekijk aanbod

Tip!

Liever een ander type accommodatie dan een hotel in Los Angeles boeken? Er zijn ook voldoende uitstekende hostels en appartementen te vinden in Los Angeles voor reizigers die budget reizen of graag wat meer ruimte willen. Voor ieder wat wils in LA. Bekijk alle accommodaties.

goede hotels in los angeles