Los Angeles Dodgers (honkbal)

la dodgersLA Dodgers is de bekendste honkbalclub van Los Angeles en komt uit in de MLB. Bewust, maar veel vaker onbewust, wordt het logo van die club in alle uithoeken van de wereld vol trots gedragen. Waar miljoenen mensen een pet dragen met het bekende NY symbool van New York, daar doet het vergelijkbare LA symbool daar weinig voor onder. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Het zijn beide de officieuze logo’s van honkbalclubs. In het geval van New York van de Yankees en van Los Angeles van de LA Dodgers.

Los Angeles Dodgers speelt pas sinds 1958 in Los Angeles, waar het sinds 1962 haar thuiswedstrijden afwerkt in het Dodger Stadium. Tot die tijd heette de club nog Brooklyn Dodgers en werkte het haar thuiswedstrijden af in New York. Met 7 titels is het één van de succesvolste honkbalclubs van de Verenigde Staten. Het laatste kampioenschap behaalde de club tijdens de corona pandemie. In 2020 wonnen de Dodgers de World Series door de Tampa Bay Rays met 4-2 te verslaan. Dat gebeurde vanwege de maatregelen voor een handjevol publiek op neutraal terrein in Texas.

la dodgers wedstrijd

Wedstrijd LA Dodgers bezoeken

Een honkbalwedstrijd in Los Angeles bezoeken? Dan zit je goed bij de Dodgers. Het Dodger Stadium is namelijk in het hart van de stad gelegen. Vlakbij Downtown en Chinatown. Eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, maar er zijn ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor auto’s rond het stadion. Kom dus gerust met je huurauto naar de honkbalwedstrijd.

Het seizoen duurt grofweg van de lente tot de herfst. In die periode spelen de MLB teams maar liefst 162 potjes, verdeeld over thuis- en uitwedstrijden. Grote kans dus dat er altijd wel een krachtmeting is. Hoewel er vrijwel altijd wel een ticket te bemachtigen is, doe je er verstandig aan om je toegangsbewijs vooraf online te kopen. Dat kan voordelig via ticketpartner Stubhub.

Tickets

Vervoer naar Los Angeles Dodgers

los angeles dodgersDe inwoners van Los Angeles maken graag gebruik van hun auto. Rond het stadion zijn grote parkeerplaatsen waar duizenden auto’s een plekje kunnen vinden. Uiteraard betaal je daar wel wat geld voor, maar gemak dient de mens in Los Angeles.

Tijdens de wedstrijd een biertje willen drinken en daarom liever gebruik maken van het openbaar vervoer in Los Angeles? Bussen stoppen direct voor het stadion. Zij rijden onder andere als pendeldienst tussen de metrostations en het Dodger Stadium. Lopen kan ook. Het dichtsbijzijnde station bevindt zich op ongeveer 1 km. Bekijk alle info op de site van de Dodgers.

Adres Dodger Stadium:
1000 Vin Scully Ave, Los Angeles

Hotels Dodger Stadium

Ben je van plan om één of meerdere wedstrijden van Los Angeles Dodgers bij te wonen? En wil je graag een hotel in de buurt van honkbalstadion Dodger Stadium boeken? Dan heb je meer dan voldoende keuze, in alle prijsklassen. Het grote voordeel van een hotel in de buurt van het stadion is dat het een goede uitvalsbasis voor de rest van de stad is. Zo zit je in een oogwenk in Downtown LA, maar ook bij de stranden. Bekijk alle hotels rond het Dodger Stadium.

Boek nu