Los Angeles Lakers (basketbal)

la lakersBasketbal en Los Angeles. Dat is als de Big Ben en Londen. Waar je ook komt, overal zie je veldjes waar fanatiek basketbal wordt gespeeld. Niet gek in een stad met zo’n aangenaam klimaat. Los Angeles Lakers is het bekendste basketbalteam van LA en geniet wereldwijd meer populariteit dan stadgenoot Los Angeles Clippers, eveneens uitkomend in de hoogste Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Dat hebben de Lakers te danken aan hun successen. Ze zijn samen met Boston Celtics recordhouder met 17 NBA titels.

Het laatste kampioenschap behaalde Los Angels Lakers in 2020, het jaar van de corona pandemie. Op neutraal terrein in Florida werd met groot machtsvertoon de play-offs gewonnen, door in de finale Miami Heat te verslaan met 4-2. De grote ster dat seizoen was LeBron James, één van de beste basketballers ooit. In datzelfde jaar vond de tragische helikoptercrash met Lakers-legende Kobe Bryant plaats, dat hij met de dood moest bekopen. Andere bekende oud-spelers zijn Shaquille O’Neal, Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar.

los angeles lakers wedstrijd

Wedstrijd LA Lakers bezoeken

Over belangstelling hebben de Lakers niet te klagen. Het Staples Center, het stadion waar Los Angeles Lakers haar thuiswedstrijden afwerkt, is dan ook geregeld uitverkocht met 19.060 toeschouwers. Wat betreft aantal zitplaatsen staat de arena daarmee in de middenmoot van de NBA. Ook de Clippers en ijshockeyclub Los Angeles Kings hebben het Staples Center als thuisbasis.

Het multifunctionele sportcomplex Staples Center bevindt zich in Downtown Los Angeles. Een LA Lakers wedstrijd is dan ook goed te combineren met andere bezienswaardigheden in Los Angeles. Maar ook als je alleen van plan bent om een basketbalwedstrijd te bezoeken is het geen straf om vroeg aanwezig te zijn. Basketbal is voor Amerikanen een echt familie uitje. Aangezien Los Angeles Lakers momenteel erg succesvol is, zijn kaartjes niet aan te slepen. Een ticket koop je daarom het beste vooraf online. Dat doe je het voordeligste via ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Los Angeles Lakers

tickets wedstrijd la lakersHoewel je zeker niet overal in Los Angeles eenvoudig kunt komen met het openbaar vervoer, daar geldt dat zeker niet voor het Staples Center, de basketbalarena van de Lakers. Veruit de meest comfortabele manier om naar het stadion te reizen is door gebruik te maken van de metro. Neem de blauwe lijn A (route Long Beach-Downtown) of lijn E (route Santa Monica-Downtown) en stap uit bij station Pico, praktisch recht tegenover het Staples Center en het Los Angeles Convention Center.

Liever met je huurauto naar een basketbalwedstrijd in Los Angeles? Dat kan natuurlijk ook. In de buurt van het Staples Center zijn een paar parkeergarages, waaronder West Garage en East Garage. Het maximum dagtarief is hier ongeveer $30 tot $40.

Adres Staples Center:
1111 S Figueroa St, Los Angeles

Hotels Staples Center

Ben je van plan om te overnachten in de omgeving van het Staples Center? Bijvoorbeeld omdat je meerdere wedstrijden van Los Angeles Lakers (of de LA Clippers) wilt zien, of omdat je vanaf hier een goede uitvalsbasis hebt naar onder andere de Santa Monica Pier en Venice Beach. Of misschien wil je wel een beurs bezoeken in het nabijgelegen Los Angeles Convention Center. Wat je reden ook is, er zijn meer dan genoeg hotels in de buurt van het sportcomplex. Bekijk alle hotels rond het Staples Center.

Boek nu