Hollywood: alle bezienswaardigheden

hollywoodHet is de wijk in Los Angeles die bij veel reizigers het meeste tot de verbeelding spreekt: Hollywood. En dat heeft het aan één belangrijke publiekstrekker te danken. Of eigenlijk een verzameling attracties die allemaal met één genre verband hebben: de filmindustrie. Een groot deel van alle films en series in de wereld wordt namelijk nog steeds hier opgenomen.

De wijk is opgedeeld in verschillende buurten. De drukste plekken in dit stadsdeel bevinden zich rond de straten Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard (inclusief de Sunset Strip) en Melrose Avenue.

Hollywood bezienswaardigheden

De meeste mensen beperken hun bezoek aan dit deel van LA tot de Walk of Fame en de Hollywood Sign, maar er zijn nog meer dingen die je kan zien en doen in dit stadsdeel. We doen ons best om alle Hollywood bezienswaardigheden op één pagina te vangen, maar als je een bezoek brengt aan deze gezellige wijk in Los Angeles kom je erachter dat er veel meer te ontdekken is.

The Walk of Fame

Om de beroemdheden van de entertainmentindustrie in Los Angeles te eren worden hun namen sinds 1978 in roze sterren op het trottoir van Hollywood Boulevard vereeuwigd. De eerste ster was voor Mickey Mouse. Sindsdien zijn er ongeveer 2500 namen bijgekomen. Ze liggen verspreid over een lengte van ruim 2 kilometer. Marilyn Monroe, James Dean en Johnny Depp behoren tot de vaakst gefotografeerde sterren.

hollywood walk of fame

Chinese Theatre en Dolby Theatre

Ook aan de Hollywood Boulevard bevinden zich het TCL Chinese Theatre en Dolby Theatre (voorheen Kodak Theatre). Beide filmtheaters zijn jaarlijks het decor van vele uitreikingen en premieres. In het Dolby Theatre vinden ieder jaar de bekende Academy Awards plaats, waar de gouden Oscars worden uitgereikt. Zowel het Chinese Theatre als het Dolby Theatre zijn te bezichtigen tijdens een rondleiding.

Themaparken en filmstudio’s

Gek van films én achtbanen? Dan zit je in Universal Studios Hollywood goed. In dit themapark staat (bijna) alles in het teken van de filmindustrie van de stad. Je kunt genieten van attracties, maar ook een kijkje nemen in de filmstudio’s van het park. Een ideale combinatie dus. Hoef je niet zo nodig naar een pretpark, maar wil je wel een kijkje nemen in een filmstudio in Hollywood? Ga dan naar de Paramount Studios.

wat doen in hollywood

Musea

Er zijn verschillende musea in Hollywood te vinden. In het Hollywood Museum aan Highand Avenue kun je een grote collectie memorabilia van filmsterren en andere beroemdheden bewonderen. Je vindt er kostuums, foto’s, scrips en nog veel meer. Waaronder de Million Dollar jurk van Marilyn Monroe. In het Hollywood Wax Museum kun je oog in oog komen te staan met een replica van je favoriete popidool. Datzelfde geldt voor het Madame Tussauds Hollywood. In het interactieve Museum of Illusions kun je de gekste foto’s van jezelf laten maken.

bezienswaardigheden hollywood

Hollywood Bowl

In de heuvels van Hollywood vind je Hollywood Bowl. Deze concertlocatie is er eentje die uniek is in zijn soort, vanwege de prachtige ligging. Het amfitheater is dan ook dé concertlocatie van Zuid-Californië en er vinden het hele jaar tientallen openluchtconcerten en optredens plaats. Is er geen evenement tijdens je vakantie? Ook zonder optreden is Hollywood Bowl, dat plaats biedt aan 17.000 toeschouwers, een bezoek waard.

Hollywood Sign

Hét symbool van de wijk is natuurlijk de Hollywood Sign, de negen metersgrote letters in de heuvels van Mount Lee. De letters zijn in 1923 geplaatst als onderdeel van een reclamecampagne. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken. Het is mogelijk om in de buurt van de letters te komen, maar als je daar geen tijd voor hebt kun je ze het beste vanaf de hoek van Sunset Boulevard en Bronson Avenue fotograferen.

hollywood sign

Shoppen

Je kunt op veel plekken shoppen in Los Angeles. Ook in Hollywood. Vooral op Melrose Avenue kun je je hart ophalen in vele winkels. Van luxe tot budget. En als je toch op de Walk of Fame bent, dan ben je slechts enkele meters verwijderd van het winkelcentrum Hollywood & Highland Center, waar ook het TCL Chinese Theatre en Dolby Theatre gevestigd zijn. Mooi meegenomen: hier vandaan heb je uitzicht op de Hollywood Sign.

Hotels in Hollywood

Ben je op zoek naar een hotel in Los Angeles en wil je graag veel bezienswaardigheden vlak bij elkaar hebben? Kies dan voor een hotel in Hollywood. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt deze wijk tal van mogelijkheden, door de goede uitvalswegen. Logischerwijs betaal je voor een hotel in Hollywood wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Hollywood.

Boek nu