Filmstudio’s Hollywood en Los Angeles

Los Angeles is dé filmstad van de Verenigde Staten. Of beter gezegd: van de wereld. En dan met name de wijk Hollywood. Jaarlijks rollen hier tientallen films van de band. Een groot deel van deze films wordt opgenomen in de Hollywood filmstudio’s. Logischerwijs is het grootste deel hiervan gesloten voor publiek. Maar gelukkig is er ook aan de miljoenen filmliefhebbers gedacht. En dus hebben de filmstudio’s hun deuren (deels) geopend voor publiek. En kun je als geïnteresseerde deelnemen aan een studio tour in Hollywood.

Filmstudio Hollywood bezoeken

De bekendste filmstudio’s van Los Angeles om te bezichtigen zijn Universal Studios (tevens een pretpark), Paramount Pictures Studios, Sony Pictures Studios en Warner Bros Studios. Alle vier zijn ze te bezoeken door middel van een Studio Tour. Tijdens een rondleiding zie je decors en krijg je meer te horen over het werken op de set. Let op, de tours zijn populaire bezienswaardigheden in Los Angeles. En dus dien je voor alle filmstudio’s Hollywood van tevoren online al tickets te kopen.

Tip!

Ben je van plan om één of meerdere filmstudio’s in Los Angeles te bezoeken? Dan loont het om een L.A. voordeelpas te kopen. Daarmee bespaar je tot 50% op de toegangsprijs bij meer dan 30 attracties, waaronder de beste filmstudio’s. Bekijk alle Los Angeles voordeelpassen.