Beste reistijd Los Angeles

beste reistijd los angelesHet is niet eenvoudig om een beste reistijd Los Angeles te beschrijven. Of beter gezegd, er zijn heel veel goede maanden om naar LA te gaan. Slechte seizoenen kent de City of Angels eigenlijk niet. De temperatuur is het hele jaar aangenaam en sneeuw of een vorstperiode is er net zo zeldzaam als in een woestijn.

Zo goedkoop mogelijk naar Los Angeles? Dan moet je uiteraard buiten de zomermaanden reizen. De prijzen voor hotels in LA zijn tussen de maanden oktober en april veel lager dan in de zomer. Ook de luchtvaartmaatschappijen stunten in deze periode meer met goedkope vliegtickets naar Los Angeles. Het voordeel van deze maanden is bovendien dat het rustiger is bij de attracties.

Beste reistijd: september en oktober

Wil je goedkoop naar Los Angeles, dan moet je in ieder geval niet in juli en augustus op vakantie. Deze maanden zijn met een gemiddelde temperatuur van bijna 30 graden niet alleen erg heet, voor een hotelkamer en vliegtickets betaal je deze periode de hoofdprijs. Daarnaast zijn de populairste attracties in de stad dan erg druk.

Hoewel het in december en januari ook nog met gemak 20 graden kan worden zijn de maanden direct na hartje zomer het prettigst om in Los Angeles te vertoeven. Daarom is de beste reistijd voor Los Angeles september en oktober. De gemiddelde maximum temperatuur in LA ligt deze maanden tussen de 25 en 30 graden (16 graden ‘s nachts) en er valt vrijwel geen neerslag. Een periode met een uitstekend klimaat in Los Angeles dus om alle bezienswaardigheden in de stad te bekijken. Maar ook een dagje strand behoort dan tot de mogelijkheden.

In mei en juni naar Los Angeles

Naast september en oktober zijn ook mei en juni uitstekende maanden om naar Los Angeles te reizen, met hoge temperaturen, weinig neerslag en nog geen massatoerisme. Het aantal zon-uren ligt echter lager dan in september en oktober. Dit komt door het zogenaamde fenomeen June Gloom. De kust van Zuid-Californië, en dus ook in Los Angeles, wordt in deze periode met name in de ochtenden ‘getrakteerd’ op laaghangende bewolking en mist. In de middag trekt dit weg en schijnt de zon volop. Vind je bewolking in de ochtend geen probleem, dan zijn ook mei en juni dus goede maanden voor een Los Angeles vakantie.

beste reistijd la