Top 10 bezienswaardigheden Los Angeles

Veel reizigers zijn alleen in LA als onderdeel van een rondreis door het westen van Amerika. In een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van de stad zien is dan ook steevast het devies. Los Angeles is na New York echter de grootste stad van de Verenigde Staten. Door de afstanden in de stad is het is dan ook niet eenvoudig om tijdens een kort bezoek veel hoogtepunten te zien. Bekijk daarom deze top 10 bezienswaardigheden Los Angeles. Een gevarieerde lijst met bezienswaardigheden in LA!

1. Hollywood

bezienswaardigheden

Alleen voor Hollywood kan er met gemak al een lijst met hoogtepunten worden gemaakt. Het is dan ook niet moeilijk om je een hele dag in Hollywood te vermaken. Hoewel deze top 10 bezienswaardigheden Los Angeles in iedere willekeurige volgorde kan worden samengesteld is voor veel toeristen Hollywood the place to be. Bekijk de sterren van de Walk of Fame op de Hollywood Boulevard, slenter over de Sunset Strip op Sunset Boulevard en breng een bezoek aan een filmstudio.

Lees meer

2. Mulholland Drive

top 10 hollywood
Nee, we zijn de Hollywood Sign zeker niet vergeten. Dit wereldberoemde symbool van de filmindustrie in Los Angeles bevindt zich in de Hollywood Hills. Een leuke manier om deze metersgrote letters te bekijken is door met je huurauto over de Mulholland Drive te rijden, waarvan een deel onverhard is. Deze route is in totaal 80 kilometer lang en slingert via bochtige wegen door de Hollywood Hills en Santa Monica Mountains. Het uitzicht onderweg is geweldig. Niet voor niets komt de weg vaak terug in films.

Lees meer

3. Beverly Hills

rodeo drive beverly hills

Hoewel de serie in het vorige millennium voor het laatst op tv te zien was, zal iedereen de postcode van de chique wijk Beverly Hills op kunnen dreunen. In 90210 is het pure luxe wat de klok slaat. Vooral op en rond de bekendste en duurste winkelstraat van Los Angeles, de Rodeo Drive. Ook als je niet een dikke portemonnee hebt is het leuk om hier rond te lopen. En te kijken naar de dure bolides en beroemdheden. Tijdens de talloze sterren tours in Beverly Hills is het mogelijk om een glimp op te vangen van de villa’s van de rich and famous.

Lees meer

4. Santa Monica Pier

santa monica pier

Ja, het ziet er met het reuzenrad en de achtbaan uit als een pretpark. Ja, het is er druk. En toch hoort een bezoek aan de Santa Monica Pier bij de leukste bezienswaardigheden Los Angeles. Deze wereldberoemde pier is niet alleen bekend van de vele films en series die hier zijn opgenomen, het is ook het eindpunt van de Route 66. Op het strand pal naast de Santa Monica Pier vind je Muscle Beach. Zongebruinde krachtpatsers en lenige spierbundels laten hier het hele jaar door hun kunsten zien.

Lees meer

5. Sportwedstrijd bezoeken

basketbal los angeles clippers
Wat Amerikanen met sport hebben? Zodra je voet op Amerikaanse bodem zet zie je het meteen. Sport is overal. Zo ook in Los Angeles. In iedere grote sport heeft de stad een succesvol team op het hoogste niveau. De bekendste sportclubs zijn de LA Lakers en Los Angeles Clippers (basketbal), Los Angeles Dodgers en Los Angeles Angels (honkbal), Los Angeles Rams (American Football) en LA Galaxy (voetbal). Ligt de competitie stil? Ook zonder wedstrijd zijn de stadions een bezoek meer dan waard.

Lees meer

6. Griffith Park en observatorium

los angeles griffith park

In een filmstad als Los Angeles verwacht je wellicht niet meteen een sterrenwacht en zeker niet in de lijst met leukste bezienswaardigheden Los Angeles. En toch is Griffith Observatory één van de mooiste plekken in de stad. Je kunt in dit observatorium niet alleen het heelal bekijken, dankzij de ligging op een heuvel in het 1600 hectare grote Griffith Park heb je een verbluffend mooi uitzicht over Los Angeles. In het park leven maar liefst 1200 verschillende diersoorten en op de talloze trails kun je uitstekend wandelen en fietsen.

7. Venice Beach

venice beach los angeles
Dat Venice haar naam heeft te danken aan Venetië weten maar weinig mensen. De kanalen in deze wijk zullen de meeste toeristen links laten liggen. De bekendheid heeft dit stadsdeel vooral de danken aan Venice Beach, waar kunstenaars en artiesten op de boulevard dagelijks hun creativiteit tonen. Maar ook het strand zelf behoort tot de mooiste van Californië. Plof neer op een terras en verwonder je over alles wat voorbij komt. Leuk om te doen: huur een fiets en maak een tochtje langs het brede zandstrand.

Lees meer

8. Getty Center

bezienswaardigheden los angeles

Heb je genoeg zon, zee en strand gezien en ben je toe aan wat cultuur? Breng dan een bezoek aan het bijzondere kunstmuseum Getty Center. De kunstwerken van oliemagnaat Jean Paul Getty (waaronder Rembrandt en Van Gogh) verdienen zeker een plekje in de top 10 met bezienswaardigheden Los Angeles. Niet op de laatste plaats door het bouwwerk zelf. Het gebouw met haar opvallende rondingen is omgeven door een prachtige tuin met uitzicht over de stad.

9. Naar een pretpark of filmstudio

top 10 los angeles

Los Angeles is de stad van de film. Dat zie je terug in de vele attractieparken die LA en haar omgeving rijk is. De bekendste pretparken zijn Disneyland California (gelegen in Anaheim) en Universal Studios. Wil je echter bekende filmstudio’s bekijken, dan ben je aan het juiste adres in Warner Bros Studios. Hier kun je onder andere plaats nemen op de wereldberoemde bank van Friends. Ook in het in 2016 geopende themapark Wizarding World of Harry Potter wanen bezoekers zich in een film.

Lees meer

10. Whale watching

top 10 la

Los Angeles is de stad van de pretparken, filmstudio’s en stranden. Maar wist je dat niet ver van deze stranden de grootste dieren ter wereld aan je voorbij zwemmen? Walvissen zijn het hele jaar te zien in de wateren voor de kust. Zeker als je even moe bent van het vele rijden tijdens de roadtrip door Amerika is het een welkome afwisseling om de zee op te gaan. Ga mee met een walvissafari en spot zeereuzen als de blauwe vinvis, bultrug, dolfijnen en (in de winter) ook orka’s!

Lees meer

Meer bezienswaardigheden Los Angeles

Uiteraard zijn er naast bovenstaande top 10 met beste bezienswaardigheden Los Angeles nog veel meer leuke dingen in deze stad te bekijken. Zie het dan ook slechts als handig startpunt voor je reis naar Los Angeles. Heb je naast deze tien attracties nog meer tijd? Bekijk dan het overzicht met dingen om te doen in Los Angeles.

Tip!

Weet je nu al dat je veel bezienswaardigheden Los Angeles gaat bezoeken? Dan kun je bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas Los Angeles aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 50% op de toegangsprijs aan de kassa bij meer dan 30 topattracties. Bekijk de verschillende voordeelpassen.