Los Angeles apps voor smartphone en tablet

los angeles appsBezoek je Los Angeles tijdens een rondreis in het westen van Amerika? Dan mag een papieren reisgids van L.A. eigenlijk niet ontbreken in je handbagage. Ook niet in de huidige tijd van de digitalisering. Los Angeles apps op je smartphone of tablet kunnen je echter nóg meer informatie geven. Bijvoorbeeld in het geval van de laatste trends of de evenementen die plaatsvinden tijdens je verblijf in LA.

De beste Los Angeles apps

Wil je dus echt alles uit je Los Angeles stedentrip halen, installeer dan één van de (gratis) apps op je smartphone of tablet. Het aanbod is groot. Van gratis apps tot betaalbare apps en allemaal met verschillende onderwerpen. Er zijn apps met de leukste bezienswaardigheden, attracties, restaurants en café’s, maar ook praktische applicaties over het openbaar vervoer in Los Angeles. Om het je makkelijker te maken tijdens je reis hebben we hieronder de beste Los Angeles apps verzameld. De meeste apps zijn beschikbaar voor zowel iOS/iTunes (iPhone en iPad) als Google Play/Android.

app discover los angelesDiscover Los Angeles (Gratis)
Op vakantie naar Los Angeles? Dan mag deze officiële app van het toerisme bureau van L.A. eigenlijk niet op je telefoon ontbreken. In deze handige app vind je alles voor de reis. Van stranden en restaurants tot winkels en musea.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: discoverlosangeles.com

app fietsen los angelesMetro Bike Share (Gratis)
Ben je van plan om al het moois van Los Angeles per fiets te ontdekken? De huurfietsen van Metro Bike Share staan op strategische plekken in LA, meestal in de buurt van de bezienswaardigheden en rond de stranden. De app toont de locaties en beschikbaarheid.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: bikeshare.metro.net

app wandelen los angelesDay Hikes Around Los Angeles (€ 5,49)
Los Angeles mag dan na New York de grootste stad van de Verenigde Staten zijn, de ligging van LA is fantastisch. In deze app vind je maar liefst 160 verschillende wandelroutes rond de stad. Hiken tot je erbij neervalt dus!
Downloaden: iPhone/iPad
Meer informatie: modernhiker.com

los angeles appCitymapper (Gratis)
Maak je in Los Angeles gebruik van het openbaar vervoer, dan kun je kiezen uit bus, metro en trein. Als je wil weten wat de vertrektijden zijn is het handig om deze app te installeren. Liever fietsen? Zelfs de beschikbare huurfietsen worden in deze app getoond.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: citymapper.com

apps los angelesTransit (Gratis)
Nog zo’n handige app voor het ov in Los Angeles. De Transit app toont niet alleen de vertrektijden van bussen, metro’s en treinen in LA, ook de aangrenzende steden komen aan bod. Bestel je liever een Uber? Ook dat kan in de gratis Transit app.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: transitapp.com

los angeles apps restaurantThe Infatuation (Gratis)
De oprichters van deze restaurant review app wilden hun vrienden alleen maar de beste restaurants van Los Angeles voordragen. De recensies zijn dan ook gebaseerd op echte ervaringen en niet beïnvloed door gratis etentjes of speciale behandelingen.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: theinfatuation.com

los angeles app restaurantsZomato (Gratis)
Los Angeles is qua oppervlakte één van de grootste steden ter wereld en de leukste restaurants en café’s liggen dan ook niet overal even dicht bij elkaar. Met deze handige app kun je op basis van beoordelingen je favoriete plek kiezen.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: zomato.com

app lonely planet los angelesGuides by Lonely Planet (Gratis)
Deze app is een mooie aanvulling op de papieren versie van Lonely Planet Los Angeles. In de city guide van Los Angeles vind je naast tips voor bezienswaardigheden en restaurants ook een kaart van L.A. die je offline kunt gebruiken.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: lonelyplanet.com