Auto huren Los Angeles

huurauto los angelesBen je van plan om een West-Amerika rondreis te maken? Dan is Los Angeles een uitstekende uitvalsbasis. Dat komt door de combinatie van een groot aanbod met vliegtickets naar Los Angeles, voldoende hotels, de highlights van L.A. en uiteraard de rest van het prachtige Californië. Het westen van de Verenigde Staten, maar ook Los Angeles lijken gemaakt te zijn voor een prachtige roadtrip met een huurauto.

Een auto huren Los Angeles? Niet alleen voor een langere California rondreis kun je het beste de huurauto al meteen na aankomst in Los Angeles afhalen. Ook als je eerst één of meerdere dagen in Los Angeles verblijft doe je er verstandig aan al op luchthaven LAX een auto te huren. Hoewel sterk verbeterd de laatste jaren is het openbaar vervoer in de stad niet overal goed verzorgd. Om gemakkelijk bij de bezienswaardigheden in en buiten Los Angeles te komen kun je het beste gebruik maken van een auto. Bijna alle hotels in Los Angeles hebben goede parkeervoorzieningen.

Auto huren Los Angeles airport

auto huren los angelesAan autoverhuurbedrijven in L.A. geen gebrek. Al in de buurt van LAX, de grootste luchthaven van Los Angeles, vind je tientallen ketens. Grote verhuurders als Avis, Alamo, Budget, Dollar, Hertz en National hebben allen een vestiging vlakbij de luchthaven.

Op de luchthaven heeft iedere autoverhuurder zijn eigen kantoortje. Dus het is mogelijk om bij ieder bedrijf te ‘shoppen’ en de prijzen van de autohuur met elkaar te vergelijken. Pas wel op dat ze er alles aan doen om je allerlei extra’s aan te smeren. Van interessante opties als een upgrade, tot het gebruiken van navigatie en extra verzekeringen.

Naar autoverhuur vliegveld Los Angeles

Of je nu een Los Angeles huurauto online hebt gereserveerd of ter plekke de autohuur hebt geregeld, in beide gevallen kun je gebruik maken van de gratis shuttle bussen op de luchthaven. Iedere paar minuten rijden vanaf de terminal busjes naar de verhuurbedrijven aan de rand van vliegveld LAX. De bussen worden duidelijk aangegeven aan de hand van paarse ‘Rental Car Shuttles’ bordjes in de aankomsthal, direct achter de bagagebanden. Uiteraard verwacht de chauffeur naar Amerikaans gebruik na afloop van het ritje wel een kleine fooi…

Tip: huurauto Los Angeles online reserveren

Het is dus mogelijk om een huurauto Los Angeles te regelen op de luchthaven, maar misschien heb je na een lange vlucht wel wat anders aan je hoofd dan onderhandelen over een auto. Door de vermoeidheid ben je minder scherp, waardoor je niet snel de addertjes onder het gras door hebt. Het is dan ook verstandiger om vooraf al online een auto te huren. Zo heb je alle tijd om goed na te denken over verzekeringen en kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan. Bij het betrouwbare Sunny Cars kun je de prijzen van alle aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijk alle type huurauto’s via Sunny Cars.

Reserveer nu

Tip!

Is Los Angeles het begin of einde van je West-Amerika rondreis? Bij vrijwel alle verhuurbedrijven is het mogelijk om de huurauto op een andere plek in te leveren dan je de auto hebt gehuurd, zonder extra drop-off kosten te betalen. Voorwaarde is wel dat het een luchthaven is in het westen van de Verenigde Staten. Lees daarvoor eerst even de voorwaarden.

hollywood auto huren