Griffith Observatory in Los Angeles

griffith observatory los angelesIn een filmstad als Los Angeles denk je bij sterrenwacht al gauw aan filmsterren. Maar in de sterrenwacht Griffith Observatory, in de heuvels van Hollywood, gaat het toch echt om de sterren in het heelal.

Loop jij niet warm voor het sterrenstelsel en de ruimte? Stop niet met lezen, want Griffith Observatory wordt namelijk bestempeld als één van de mooiste plekken in de stad. Als je uitzicht foto’s van Los Angeles ziet, dan is de kans bijvoorbeeld groot dat ze gemaakt zijn vanaf de voet van dit observatorium.

Wat is er te zien in het Griffith Observatory?

In het Griffith Observatory zijn het hele jaar door wisselende tentoonstellingen te bewonderen. De eyecatcher van het observatorium is het Samuel Oschin Planetarium, een groot theater waar verschillende shows plaatsvinden. De thema’s laten zich raden, met het heelal en het sterrenstelsel als onderwerpen. In het planetarium staan verder ook telescopen om een glimp van de ruimte op te vangen. Vooral tijdens de donkere avonduren wordt hier gretig gebruik van gemaakt.

griffith oservatorium los angeles

Griffith Observatory is veelvuldig gebruikt als decor van films en series. Niet zozeer de binnenkant van het observatorium, maar vooral de buitenzijde. Hoewel het zonde is om het gebouw zelf over te slaan (want de toegang is zelfs gratis), is er wel wat voor te zeggen dat vooral dankzij de omgeving duizenden mensen per dag naar de heuvels van Hollywood trekken. Vanaf de voet van Griffith Observatory heb je namelijk een waanzinnig uitzicht over de skyline van Los Angeles én de negen letters van de wereldberoemde Hollywood Sign.

Griffith Park

Griffith Observatory bevindt zich in het gelijknamige park Griffith Park. In dit 1600 hectare grote park leven maar liefst 1200 verschillende diersoorten en op de talloze trails kun je uitstekend wandelen en fietsen. Naast het observatorium en de iconische Hollywood Sign zijn hier ook de Los Angeles Zoo en het Autry Museum of the American West, één van de beste musea in Los Angeles, gevestigd.

hollywood sign beste uitzicht

Griffith Observatory tickets

Tickets voor Griffith Observatory koop je het beste online. Omdat het observatorium heel populair is, kan het al vroeg op de dag erg druk zijn bij de kassa’s. Met lange wachttijden tot gevolg. Koop daarom vooraf al je entree ticket voor het park. Het gebouw is het hele jaar geopend, zowel in de zomer als winter.

Tickets

Praktische informatie

telescoop los angelesHet Griffith Observatory bezoeken tijdens je reis? Het observatorium in Los Angeles is gratis toegankelijk (alleen voor het planetarium dien je een paar dollar te betalen). Het bevindt zich in Griffith Park, in de heuvels van Hollywood, en is eenvoudig per auto te bereiken. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de voet van het observatorium. Hier geldt betaald parkeren.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Los Angeles? Vanwege de populariteit van Griffith Observatory is in de buurt parkeren niet altijd eenvoudig en dus claimt het observatorium dat het OV de beste en snelste optie is. Vanaf metrostation Vermont/Sunset (de rode lijn) rijdt er dagelijks iedere 25 minuten een bus rechtstreeks naar Griffith Park en stopt pal voor het observatorium.

Openingstijden
De uitkijkpunten van Griffith Observatory en het park zijn het hele jaar vrij toegankelijk, 24 uur per dag. Het observatorium heeft wisselende openingstijden. Voor de exacte tijden en meer informatie voor je bezoek ga je naar griffithobservatory.org.

Hotels Griffith Observatory

Wil je in de buurt van het Griffith Observatory overnachten? In de omgeving van dit populaire museum zijn genoeg hotels te vinden. Verschillend in prijs, van middenklasse accommodaties tot het dure segment. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere opties in de buurt van dit museum te vinden. Bekijk alle hotels rond het Griffith-observatorium.

Boek nu