Getty Center in Los Angeles

getty center los angelesHet Getty Center in Los Angeles wordt beschouwd als één van de mooiste musea van de Verenigde Staten. Het museum bevindt zich in de heuvels van de wijk Brentwood. Dit architectonische meesterwerk, geopend voor het publiek in 1997, herbergt niet alleen een indrukwekkende collectie kunst. Het biedt tevens een adembenemend uitzicht op de stad.

Het Getty Center is genoemd naar J. Paul Getty, een invloedrijke oliemagnaat en kunstverzamelaar. Na zijn dood in 1976 schonk Getty een aanzienlijk deel van zijn fortuin aan de oprichting van een kunstmuseum dat zijn uitgebreide collectie zou huisvesten. Het duurde echter tot 1997 voordat het Getty Center, dat ontworpen werd door architect Richard Meier, zijn deuren opende voor het publiek.

Wat is er te zien in het Getty Center?

Het Getty Center herbergt een indrukwekkende en diverse collectie kunstwerken, variërend van antieke manuscripten tot meesterwerken uit de schilderkunst. De collectie omvat Europese schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie, manuscripten en decoratieve kunst uit verschillende tijdperken.

getty museum in los angeles

Eén van de beroemdste kunstwerken in de collectie is ‘Irissen’ van Vincent van Gogh, een meesterwerk dat het talent en de passie van de kunstenaar voor de natuur weerspiegelt. Daarnaast zijn er werken van kunstenaars als Rembrandt, Titiaan, Monet en Cézanne te bewonderen.

Het complex bestaat uit imposante travertijnen gebouwen. Met de heldere witte kleur contrasteert het Getty Center opvallend met de blauwe lucht en groene omgeving. En met de tuinen. Het meest in het oog springt de centrale tuin, die als een groene oase fungeert tussen de gebouwen. De tuin herbergt een doolhof van hagen en sculpturen, waardoor bezoekers kunnen genieten van een vredige wandeling te midden van kunst en natuur.

getty center in los angeles

Toegang tot het Getty Center

Het Getty Center is gratis toegankelijk, maar om dit prachtige en populaire museum in Los Angeles te bezoeken, dien je vooraf een tijdslot te reserveren op de website van het museum. Wil je echt alles uit je bezoek halen, dan is het mogelijk om een rondleiding te boeken. Daarmee krijg je meer uitleg over de indrukwekkende collectie.

Boek rondleiding

Praktische informatie

uitkijkpunt los angelesHet museum bevindt zich in de wijk Brentwood, in het noordwesten van Los Angeles. Getty Center is gratis toegankelijk, maar als je met de auto naar het museum gaat, dan dien je wel te betalen voor een parkeerplek. Erg leuk om te ervaren is de Getty tram, die je vanaf de parkeerplaats naar het museum brengt. Het uitzicht vanuit de tram over de stad is waanzinnig mooi.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Los Angeles? Dan weet je dat het soms wat uitzoekwerk vergt om op de plek van bestemming te komen. Bus 761 stopt voor de deur van het Getty Center. Uiteraard kun je ook gebruik maken van taxi’s of de Uber.

Openingstijden
Het museum is gesloten op maandagen en enkele feestdagen, dus het is verstandig om de officiële website te raadplegen voor actuele openingstijden en andere praktische informatie.

Hotels Getty Center

Wil je in de buurt van het Getty Center overnachten? In de omgeving van dit populaire museum zijn genoeg hotels te vinden. Verschillend in prijs, van middenklasse accommodaties tot het dure segment. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere opties in de buurt van dit museum te vinden. Bekijk alle hotels rond het Getty Center.

Boek nu