Aquarium of the Pacific in Long Beach

aquarium long beach los angelesIn Los Angeles kun je natuurlijk de hele dag op het strand van bijvoorbeeld Venice Beach of Santa Monica liggen. Maar ben je benieuwd wat er zich in het water afspeelt? Dat kan nergens beter dan in Aquarium of the Pacific in Long Beach. Dit reusachtige aquarium is één van de populairste musea in Los Angeles.

Het aquarium trekt ieder jaar bijna twee miljoen bezoekers, om de vele waterdieren, tentoonstellingen en shows te bekijken. Het behoort dan ook tot de grootste in de wereld. Trek voor een bezoek aan het Aquarium of the Pacific minimaal een paar uur uit.

Heb je na het bezoek aan dit geweldige aquarium nog niet genoeg waterdieren gezien? Stap dan op de boot en ga walvissen spotten voor de kust van LA.

Wat is er te zien in het Aquarium of the Pacific?

Het meest in het oog springen uiteraard de vele dieren die het aquarium rijk is. Van haaien tot otters en van kleurrijke kwallen tot de meest exotische vissen. In totaal leven er meer dan 11.000 dieren, waarvan meer dan 500 verschillende soorten, in het fraaie pand. Het gebouw is verdeeld in drie sectoren, te weten de Tropical, Northern en Southern California/Baja Galleries. Zoals de namen al aangeven zijn in ieder deel unieke tentoonstellingen, shows en dieren te bewonderen in de reusachtige bassins.

Vergeet geen bezoek te brengen aan één van de theaters. Daar zijn prachtige films te zien, over het leven in en rond het water. Ook wordt daar stilgestaan bij de opwarming van de aarde. Interessant voor volwassenen en als je Los Angeles met kinderen bezoekt.

aquarium of the pacific long beach

Aquarium of the Pacific tickets

Je kunt uiteraard toegangskaarten voor het aquarium aanschaffen bij de kassa’s, op de dag van je bezoek. Handiger is het om online tickets te kopen. Met de online tickets hoef je ter plekke niet in de rij te staan. Zeker rond de zomermaanden en in de weekends kan het druk zijn. Koop dus nu al je ticket, zodat je meer tijd hebt om Los Angeles en het aquarium te verkennen! De rustigste momenten zijn in de ochtend en in de middag na 15:00 uur.

Tickets

Praktische informatie

aquarium of the pacific los angelesHet Aquarium of the Pacific bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich in Long Beach en is eenvoudig te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid rond het aquarium. De ingang bevindt zich aan 100 Aquarium Way in Long Beach.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Los Angeles, dan kun je gebruik maken van bus en metro. Het dichtstbijzijnde metrostation heet Pacific Av (Blauwe lijn) en bevindt zich op ongeveer 10 minuten lopen naar de attractie.

Openingstijden Aquarium of the Pacific
Het aquarium is het hele jaar dagelijks geopend (op 1e Kerstdag na) gedurende de volgende openingstijden: 09:00-18:00 uur (maandag-zondag).

Meer informatie over de dieren en het aquarium vind je op aquariumofpacific.org.

Hotels bij het Long Beach aquarium

Wil je in de buurt van het Aquarium of the Pacific overnachten? In de omgeving van deze populaire attractie in Long Beach zijn heel veel hotels te vinden. Verschillend in prijs en comfort. Uiteraard zijn er ook voordelige opties te vinden op loopafstand van het aquarium. Bekijk alle hotels rond het Aquarium of the Pacific.

Boek nu